Znani so finalisti 25. Zlatega bobna 17. 10. 2018

25. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben predstavlja finaliste tekmovalnega programa. Za cenjene kipce se poteguje skoraj 1200 kreativnih del in znano je, katera so se uvrstila v ožji izbor. Zmagovalci bodo znani v petek, 19. oktobra, na zaključni podelitvi nagrad, ki bo ob 20.30.

»Letos so dela drugačna, bolj so povezana s spremembami, ki se dogajajo v naši industriji. Oglaševanje se spreminja in v njem se vse bolj čuti prisotnost tehnologije in znanosti. Najpomembnejše je zagotovo to, da imajo dela iz te regije še vedno genius loci. Kar pomeni, da nekatera dela še vedno nosijo lokalni duh, ki lahko sije na mednarodni ravni. Res sem vesel zaradi tega. Upam, da smo pomagali pri izbiri najboljših del,« pravi Dushan Drakalski, predsednik žirije tekmovalne sekcije KAJ in izvršni kreativni direktor za Evropo, Ray Productions.

Skupaj s predsednikom so dela ocenjevali še Izabela Albrychiewicz, generalna direktorica, Wavemaker Poland, Poljska, Susana Albuquerque, kreativna direktorica, Uzina, Portugalska, Sami Basut, kreativni direktor, Manajans/JWT Turkey, Turčija, Alexey Fedorov, izvršni kreativni direktor, BBDO Moscow, Rusija, Wolfgang Kindermann, kreativni direktor, isobar Vienna, Avstrija, Nataliya Morozova, generalna direktorica, Havas Group Ukraine, Ukrajina, Maria Milusheva, kreativna direktorica in partnerica, Noble Graphics TBWA, Bolgarija, Alessandro Sabini, glavni kreativni direktor, McCann Worldgroup Italy, in globalni kreativni direktor za Nespresso, Italija, Martin Svetlík, digitalni kreativni direktor, McCann Prague, Češka, in Koenraad Lefever, kreativni direktor, Duval Guillaume, Belgija.

Adrian Botan, predsednik tekmovalne sekcije ZAKAJ, sicer globalni izvršni kreativni direktor, McCann Worldgroup, in predsednik evropskega sveta za kreativno vodstvo, dodaja: »Zahvaljujem se svojim kolegom, članom žirije, da so prišli odprtega uma, si vzeli čas in posvetili dolge ure svojega dragocenega časa ter pregledali več sto del – vse to v dobro naše industrije. Zelo smo ponosni na dela, ki smo jih uvrstili na seznam zmagovalcev. Verjamem, da regija kreativno raste, kar je razvidno iz števila kampanj, ki svoj navdih črpajo iz lokalnih vpogledov in ostajajo zvesti temeljni ideji tega festivala – genius loci.«

Pri ocenjevanju del so se mu pridružili še Arina Avdeeva, izvršna direktorica in ustanoviteljica, Friends Moscow, Rusija, Ali Batı, glavni kreativni direktor, Leo Burnett Bucharest, Romunija, Arda Erdik, predsednik in izvršni kreativni direktor, Tribal Worldwide İstanbul, Turčija, Bernd Fliesser, glavni kreativni direktor, JANDL (Vienna/Bratislava/Prague), Slovaška, Beata Hives, svetovalka za strateški marketing in komunikacije, Madžarska, Jakub Korolczuk, izvršni kreativni direktor, Grey Group Poland, Poljska, Žarko Sakan, generalni direktor, New Moment New Ideas Company, Srbija, Maya Sharan, podpredsednica kreative, TBWA/YEHOSHUA, Izrael, Cristiana Zito, vodja strategije, DDB Barcelona, Španija. V žiriji bo tudi slovenski predstavnik – Mitja Tuškej, generalni direktor, Direct Media, in strateg blagovne znamke Formitas BBDO, Slovenija.

Oglejte si finaliste: https://goldendrum.com/showcase/