PRESS

SLO: Catalin Dobre je postal najnovejši član Galerije slavnih Zlatega bobna

16.04.2023

SPOROČILO ZA JAVNOST
Zlati boben
26. maj 2023

Catalin Dobre je postal najnovejši član Galerije slavnih Zlatega bobna

 

V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da lahko Catalina Dobreja, izvršnega direktorja in glavnega kreativnega direktorja pri McCann Worldgroup Romania ter regionalnega kreativnega direktorja pri McCann Srednja in Vzhodna Evropa, pozdravimo kot najnovejšega člana Galerije slavnih Zlatega bobna.  Izbrani skupini vizionarjev in sanjačev, ki se, mnogi še danes, pogumno in strastno borijo za napredek kreativne industrije se tako pridružuje še en izjemen kreativec.

Galerija slavnih je bila ustanovljena leta 2010 in slavi tiste, ki so s svojo poklicno kariero in osebnim življenjem vplivali na naše ustvarjalne ume in duše.

"V veliko čast mi je prejeti to priznanje, priznanje Zlatega bobna, najpomembnejšega kreativnega festivala v Srednji in Vzhodni Evropi. Počaščen sem, da sem sprejet v družbo velikanov industrije, ki so zapisani v Galeriji slavnih.Vedno sem bil ponosen na ustvarjalni DNK, ki sem ga podedoval od te regije.  Zaradi vsakdanjega življenja v tem delu sveta smo iskali lateralne rešitve za težave. Učili smo se. Izoblikovalo nas je v izzivalce, ki razmišljajo inovativno. Menim, da je Zlati boben to vrsto ustvarjalnosti vedno slavil in spodbujal.

Ponosen sem, da sem postal del Galerije slavnih tega edinstvenega festivala. To mi še dodatno pomaga, da sem promotor avtentičnosti te regije in praznujem posebno vrsto ustvarjalnosti, ki prihaja od tod."– Catalin Dobre, McCann

Catalin je že vrsto let nepogrešljiv del festivala, saj je vedno znova izkazoval izjemno ambicioznost, talent in trdo delo. Nikoli mu ni zmanjkalo pohval o festivalu in njegovem pomenu za razvoj regije, skupnosti in mladih talentov. Ob popolni podpori McCannove mreže je imel Catalin strateško vlogo pri razvoju festivala in njegovem mestu na zemljevidu ustvarjalne industrije.

Catalin je bil govorec, član glavne žirije in žirijetekmovanja Mladi bobnarji, zbiratelj nagrad Zlatega bobena in mnogokrat okronan za kreativnega direktorja leta. Pod njegovim vodstvom je agencija McCann Romania večkrat osvojila naziv agencije leta, mreža McCann Network pa je postala mreža leta.

Dvig ustvarjalne kulture v regiji srednje in vzhodne Evrope na višjo raven

Catalin Dobre je diplomant filozofije. Kot tekstopisec se je z oglaševanjem začel ukvarjati pred skoraj dvajsetimi leti, danes pa je glavni kreativni direktor in izvršni direktor McCann Worldgroup Romania.V teh letih je osvojil dve nagradi Cannes Lions Grand Prix in Titanium leva, skupno število kanskih nagrad pa je doseglo 39 levov. Prav tako je prejel nagrade na vseh večjih mednarodnih oglaševalskih razstavah, vključno z D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta in Zlati boben.

S ponosom je sodeloval v žirijah D&AD, Clio, Eurobest, Dubai Lynx, NY Festivals in Zlati boben.

Catalin je bil vključen v prvo romunsko izdajo revije Forbes 30 pod 30 in dve leti pozneje prejel tudi nagrado za odličnost. Za ustvarjanje kampanje, ki je prinesla prvi kanski Grand Prix vzhodni Evropi in je bila leta 2019 del Adweekove lestvice Creative 100, pa je prejel nagrado mednarodnega oglaševalskega združenja IAA za odličnost.

O Galeriji slavnih

Zid je le zid. A kdor ima na njem zapisano ime, se za kratek čas dotakne nesmrtnosti. Potem zid postane Zid. Festival Zlati boben je v svojih sedemindvajsetih letih privabil velike vizionarje in sanjače, ki so se pogumno in strastno borili za napredek ustvarjalne industrije.

Ko čas teče in ljudje napredujejo, ponavadi pozabimo imena tistih, ki so postavili temelje, na katerih današnji strokovnjaki gradijo veličastne stvari. Na virtualnem zidu Galerije slavnih Zlatega bobna, ki je bil ustanovljen leta 2010, so zapisana imena izjemnih žensk in moških. Ta seznam raste s skrbnim premislekom in občutkom hvaležnosti do tistih, katerih imen in dejanj ne smemo nikoli pozabiti. Vsakega novega člana morajo v Galerijo slavnih potrditi in sprejeti obstoječi člani.

Člani Galerije slavnih po abecednem vrstnem redu

Jure Apih, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov, Meta Dobnikar, Catalin Dobre, Dushan Drakalski, Csaba Gosztonyi, Andrey Gubaydullin, Ami Hasan, Mariusz Jan Demner, Jaime Mandelbaum, Jiri Mikeš, Juli Nemes, Johannes Newrkla, Günseli Özen, Milka Pogliani, Ulrich Proeschel, Jorg Riommi, Jason Romeyko, Daniel Ružička, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlič, Jarek Ziebinski in Darek Zatorski.

Festival Zlati boben bo potekal od 9. in 10. oktobra 2023, v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu. Tekma Zlatega bobna je odprta za prijavo del.

 

***

Medijski materiali

Dodatne informacije
Miss Sara Rožman Atelšek
E: [email protected]
M: +386 68 161 871

Signup to our NEWSLETTER