PRESS

SLO: Eka Ruola je najnovejši član Galerije slavnih Zlatega bobna

10.05.2024

SPOROČILO ZA JAVNOST
30. Zlati boben 
10. maj 2024

 

Eka Ruola je najnovejši član Galerije slavnih Zlatega bobna

 

V veliko čast nam je, da lahko Eko Ruolo, glavnega kreativnega direktorja in predsednika finske oglaševalsko-marketinške skupine Nitro Group, pozdravimo kot najnovejšega člana Galerije slavnih Zlatega bobna, v izbrano skupino vizionarjev in sanjačev, ki so se pogumno in strastno borili za napredek kreativne industrije. 

Galerija slavnih, ustanovljena leta 2010, slavi tiste, ki so s svojo poklicno kariero in osebnim življenjem vplivali na naše ustvarjalne ume in duše. Kreativne voditelje, ki so nas navdihovali in motivirali ter nas danes usmerjajo k napredku pri naših novih prizadevanjih. 

“Izjemno vesel, počaščen in ponosen sem, da sem bil sprejet v Galerijo slavnih Zlatega bobna. Ta festival ima v mojem srcu resnično posebno mesto. Ravno na Zlatem bobnu sem se prvič preizkusil kot žirant na mednarodni ravni in zato mi je skozi leta v mnogih pogledih ostal tako blizu. Festival povezuje ljudi iz regije, ki se soočajo s podobnimi izzivi. Sočasno pa se na festivalu zgodi t.i. čarobna povezava tako med udeleženci, kot tudi strokovnjaki, ki so vpeti v sam festival. Strast, ki jo festival izkazuje do ustvarjalnosti v vseh njenih oblikah in podporo, ki jo nudi naši industriji, sta se me vedno zelo dotaknila. Prav zato je nominacija zame velika čast. Ljudje v Galeriji slavnih so resnično izjemni in imajo za seboj neverjetne poklicne poti. Seveda je zame tudi zelo čustveno, saj se bom pridružil svojemu nekdanjemu predsedniku, pokojnemu Amiju Hasanu, velikanu, ob katerem sem tudi profesionalno rastel. - Eka Ruola, Nitro Group

Tekom svoje kariere je Eka izkazal veliko podporo industriji in se dokazal kot odličen vodja. S ciljem, da bi znatno prispeval k razvoju industrije kot tudi širše družbe, je ustvarjalnost vedno postavljal v ospredje. Eka je bil in je še vedno cenjen mentor številnim mladim kreativcem, ki so vstopili v oglaševalsko industrijo. Njegova strast je namreč ustvariti močno naslednjo generacijo kreativcev, ki si ne bodo prizadevali biti le najboljši kreativci, temveč bodo razumeli tudi pomen strateške poslovne plati.

Zlati boben ima v Ekinem srcu prav posebno mesto. Dvakrat se je na festivalu preizkusil že kot član žirije in kot govorec. Osvojil je najbolj žlahtno nagrado Grand Prix ter več zlatih in srebrnih bobnov. V zadnjem letu pa je pomagal oblikovati tudi sekcijo kreativne poslovne odličnosti in v tekmovanje festivala dodal skupino B2B.

 

Eden najbolj nagrajenih finskih kreativnih direktorjev

Eka je eden najbolj nagrajenih finskih kreativnih direktorjev – tako na nacionalni kot na mednarodni ravni. Njegova dela so bila nagrajena na vseh večjih mednarodnih oglaševalskih festivalih, vključno z Zlatim bobnom, Cannes Lions, Clio Awards, The One Show, LIA in Effie’s.

Pogosto je član žirije in govorec na različnih dogodkih po vsem svetu. Leta 2015 je v New Yorku prejel nagrado The Internationalist’s Agency Innovator Award. Lani pa je na Finskem, za izjemno delo v kreativni industriji, prejel nagrado Platinum Award by Grafia, ki je najprestižnejša nagrada za življenjske dosežke v tej državi. 

Eka je znan po svojem dolgoletnem vodenju skupine hasan & partners, 30-letne kreativne sile v Nordijskih državah. Leta 2020 je zapustil agencijo in kupil večinski delež finske hibridne agencije Nitro Group ter se aprila 2021 vrnil v areno kreativnega posla. Pred kratkim pa je napisal tudi svojo prvo marketinško knjigo The New 4 P’s of Marketing. 

 

O Galeriji slavnih

Zid je le zid. A kdor ima ime zapisano na njem, se za kratek čas dotakne nesmrtnosti. Potem zid postane Zid. Festival Zlatega bobna je v svojih devetindvajsetih letih privabil velike vizionarje in sanjače, ki so se pogumno in strastno borili za napredek kreativne industrije. 

Ko čas teče in ljudje napredujejo, pogosto pozabimo na imena tistih, ki so postavili temelje, na katerih današnji strokovnjaki gradijo veličastne stvari. Virtualni zid Galerije slavnih od svoje ustanovitve leta 2010 piše imena izjemnih žensk in moških. Ta seznam raste s skrbnim premislekom in občutkom hvaležnosti tistim, katerih imen in dejanj ne smemo nikoli pozabiti. Vsakega novega člana morajo v Galerijo slavnih potrditi in sprejeti obstoječi člani. 

 

Člani Galerije slavnih po abecednem vrstnem redu

Jure Apih, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov, Meta Dobnikar, Catalin Dobre, Dushan Drakalski, Csaba Gosztonyi, Andrey Gubaydullin, Ami Hasan, Mariusz Jan Demner, Jaime Mandelbaum, Jiri Mikeš, Juli Nemes, Johannes Newrkla, Günseli Özen, Milka Pogliani, Ulrich Proeschel, Jorg Riommi, Jason Romeyko, Eka Ruola, Daniel Ružička, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlič, Jarek Ziebinski in Darek Zatorski.

Festival Zlati boben bo potekal 9. in 10. oktobra 2024, v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu. Tekma Zlatega bobna je odprta za prijavo del. 

***

Medijski materiali

Dodatne informacije

E: [email protected] 

T: + 386 1 439 60 50

Signup to our NEWSLETTER