PRESS

SLO: Zlati boben 2023 najavil zmagovalce

10.10.2023

SPOROČILO ZA JAVNOST
Zlati boben

10. oktober 2023

 

Zlati boben 2023 najavil zmagovalce

Letošnji 29. Zlati boben se je zaključil s slavnostno podelitvijo nagrad 10. oktobra, ki jo je omogočil Mastercard. Za nagrade se je potegovalo več del kot lani. Mednarodne žirije so skupno podelile 50 bronastih, 37 srebrnih in 29 zlatih ter 12 velikih nagrad v različnih skupinah in kategorijah.

Povezava do fotografij zmagovalcev: https://goldendrum.com/gallery

 

Mednarodne žirije so izbrale zmagovalce

Naziv Agencije leta je prejela agencija LePub. Največ točk je zbrala mreža McCann Worldgroup, ki je prejela naziv Agencijske mreže leta.  

Znamka, ki je pustila največji pečat v oglaševanju in prejela nagrado za Znamko leta je Mastercard, naziv Kreativnega direktorja leta, ki ga podpira Elan, pa je prejel Marcin Sosiński, kreativni direktor pri McCann Poland, za kampanjo “Where to Settle”.

Nagrada za Neodvisno agencijo leta, ki jo omogoča Allfred.io, je šla v roke agencije THIS IS LOCCO iz Bratislave.

Produkcijska hiša leta je postala izraelska hiša Mud production, medtem ko je bila za Digitalno agencijo leta razglašena agencija MRM Romania. Žirantje so na Zlatem bobnu prvič okronali tudi Medijsko agencijo leta, ki jo podpira BH Telecom. Naziv je šel v roke UM Romania.

V tekmovalni sekciji Vse žirije so žirantje letos nagrado za Najboljši lokalni duh podelili agenciji McCann Poland za kampanjo “Where to Settle”, ki so jo zasnovali za znamko Mastercard. Nagradi za Najboljše družbeno dobro in “Game Changer”, ki jo podpira Telemach Slovenija, nista bili podeljeni.

Posebno nagrado za Agencijo leta v Adriatik regiji, ki jo podpira Zavarovalnica Triglav, je prejela agencija Via Media iz Bosne in Hercegovine za delo “Bingo”.

Novi član Galerije slavnih je postal Catalin Dobre, so-izvršni direktor in glavni ustvarjalni direktor pri McCann Worldgroup, Romunija, ter regionalni kreativni direktor pri McCann v srednji in vzhodni Evropi, ki se je tako pridružil izbrani skupini vizionarjev, ki so pustili neizbrisen pečat v kreativni industriji. 

Zmagovalec tekmovanja za Mlade bobnarje, ki ga Zlati boben pripravlja v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, je Paul Schneider iz Schneider.Studio iz Erevana, Armenije. Delo z naslovom “When it's a Match!” je avtorju prinesel nagrado v vrednosti 1.000 EUR.

Nagrajenci so domov odnesli trajnostne nagrade, ki so nareje iz okolju prijaznih materialov.

Iskrene čestitke vsem zmagovalcem!

Povezava do fotografij zmagovalcev: https://goldendrum.com/gallery

 

Več informacij

Zmagovalci Zlatega bobna 2023: https://goldendrum.com/news/winners-of-golden-drum-festival-2023-are-announced?prw=true

Finalisti tekmovanja: https://goldendrum.com/showcase

Žiranti Zlatega bobna: https://goldendrum.com/competition/juries

Program Zlatega bobna: https://goldendrum.com/program/monday

 

Medijsko gradivo

Prenesite gradivo: https://goldendrum.com/press/media-materials 

Dodatne informacije

Mirjam Tominc

E: [email protected]  

M: + 386 1 439 60 50

Družbena omrežja:

Instagram: https://www.instagram.com/goldendrum/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/golden-drum-international-festival-of-creativity/ 

Facebook: https://www.facebook.com/GoldenDrumFestival/ 

Twitter: https://twitter.com/golden_drummer 

Youtube: https://www.youtube.com/user/GoldenDrumFestival 

_________________________________________________________________________________

 

O tekmovanju Zlati boben

Festival Zlati boben se je rodil leta 1993 s preprosto idejo, da bi združil ustvarjalce iz različnih, takrat pogosto opredeljenih “novih evropskih držav”. Festival je želel navdihovati in spodbujati ustvarjalno razmišljanje in delovanje za pozitivne spremembe na različne načine ter jih osvetliti s svojim tekmovalnim in kongresnim programom. Festival Zlati boben je bil izbran kot eden od sedmih regionalnih nagradnih festivalov, vključenih na lestvici WARC in v AdForum Business Creative Report, edinstveno lestvico najbolj nagrajenih kampanj na svetu po industrijskih sektorjih.

Festival Zlati boben se bo naslednje leto odvijal med 9. in 10. 10. 2024.

 

 

 

Signup to our NEWSLETTER