PRESS

SLO: Znani so finalisti Zlatega bobna

02.10.2023

SPOROČILO ZA JAVNOST
Zlati boben
2. oktober 2023

 

Znani so finalisti Zlatega bobna

 

Žirije so izbrale letošnje finaliste, najboljša mednarodna dela, ki se bodo potegovala za najvišje nagrade v redni tekmi festivala Zlati boben in tekmovanja Mladih bobnarjev. Zmagovalci bodo razkriti 10. oktobra, ob 20. uri, na slavnostni podelitvi nagrad, ki jo podpira Mastercard.

Mednarodne žirije so izbrale finaliste med prijavami iz 29 različnih držav v petih tekmovalnih sekcijah - Enokanalna komunikacija, Večkanalna komunikacija, Obrtna odličnost, Kreativna poslovna odličnost, Kreativna medijska odličnost, ter v posebni sekciji z imenom Vse žirije.

Finaliste je izbrala tudi žirija Mladih bobnarjev. Odločali so se med deli, ki so jih na tekmo lahko prijavili mladi kreativci iz celotnega sveta.

Povezava do seznama finalistov:  https://goldendrum.com/showcase

Miha Bevc in Špela Levičnik Oblak, direktorja tekme, sta o procesu žiriranja povedala: “Zlati boben je znova povezal izjemno skupino mednarodnih strokovnjakov, ki so se zaradi povečanega števila prijav znašli pred zahtevno nalogo, vendar so s poglobljenimi in pronicljivimi debatami uspeli poiskati tista kreativna dela, ki so si zaslužila nagrade.

Festival je s prepoznavanjem velike kreativnosti in izvrstne kvalitete prijavljenih del tako še enkrat upravičil svoj položaj kot eden od sedmih regionalnih festivalov na svetu, ki so vključeni na WARC-ovo lestvico kreativnosti. Zahvalili bi se vsem članom mednarodnih žirij za uspešno opravljeno delo, iskrene čestitke pa gredo seveda tudi vsem finalistom. Katera dela in ideje bodo postale merilo odličnosti ter ustvarjalnosti v prihodnosti, pa bo razkrito 10. oktobra na slavnostni podelitvi nagrad. Se vidimo v Portorožu.”

Slavnostno podelitev nagrad, na kateri bodo razglašeni zmagovalci, bo 10. oktobra ob 20.00 v Portorožu omogočil Mastercard.

Na večernem gala dogodku bo predstavljen zmagovalec Tekmovanja za mlade bobnarje, ki ga omogoča Slovenska turistična organizacija, razglašeni bodo prejemniki bronastih, srebrnih, zlatih in velikih nagrad ter prejemniki nagrade Znamka leta, Najboljše družbeno dobro, Najboljši lokalni duh in nove nagrade “Game Changer”, ki jo podpira Telemach Slovenija. Na oder bodo stopili tudi dobitniki nagrade Agencija leta v regiji Adriatik, ki jo podpira Zavarovalnica Triglav, Neodvisna agencija leta, Agencija leta, Produkcijska agencija leta, Digitalna agencija leta in letos prvič Medijska agencija leta.

Znan bo tudi dobitnik nagrade za Kreativnega direktorja leta, ki jo podpira Elan in Agencijsko mrežo leta, Članom galerija slavnih pa bo pridružil Catalin Dobre, so-izvršni direktor in glavni kreativni direktor pri McCann Worldgroup Romania ter regionalni kreativni direktor pri McCann za srednjo in vzhodno Evropo.

Povezava do seznama finalistov: https://goldendrum.com/showcase 

 

Pomembni datumi in informacije

Podelitev nagrad, ki jo omogoča Mastercard: 10. oktober ob 20.00

Mednarodne žirije Zlatega bobna https://goldendrum.com/competition/juries

Program Zlatega bobna: https://goldendrum.com/program/monday

Cenik osebne udeležbe   https://goldendrum.com/attend/fees-and-payment

 

Medijsko gradivo

Prenesite gradivo: https://goldendrum.com/press/media-materials 

Dodatne informacije

Mirjam Tominc

E: [email protected]  

M: + 386 1 439 60 50

 

Družbena omrežja:

Instagram: https://www.instagram.com/goldendrum/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/golden-drum-international-festival-of-creativity/ 

Facebook: https://www.facebook.com/GoldenDrumFestival/ 

Twitter: https://twitter.com/golden_drummer 

Youtube: https://www.youtube.com/user/GoldenDrumFestival 

 

 

Signup to our NEWSLETTER